Известие

Collapse
No announcement yet.

Няколко питания от мен за ГТВ-тата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няколко питания от мен за ГТВ-тата

Сори ,може би сте писали някъде ,но не намерих къде,затова искам да задам няколко въпроса за гтв-тата,щот нещо станах на 33 и ,тиинейджъра в мен се появи,заглеждам се във всяко едно гтв по улиците.
    1. Колко харчи градско и извънградско 2.0 мотора?
    Моятя 156 селеспиид под 12.5 градско не пада .
    2. коя година се сменя интериора вътре,щото гледам обяви 97 година с новото табло и 99-та със старото ,което ми е меко казано нелогично
    3. От коя година стартира слагането на 16пиновата букса за диагностика ?
    4. Понеже не съм влизал в гтв никога , има ли уреди оригинални за налягане и температура на маслото (във фиат купе има )
    5. Всичките ли светят в зелено ,или има и такива ,които светят червено вътре ,както например топ версиите на 156 ?
    Благодаря ви за отговорите предварително

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Минавам направо на отговорите:
    1. При нормално каране колата харчи около 12-13 градско на извънградско при каране с около 90-110 разхода е ~7-7.5. При доста яко каране на извънградско рекорда ми е към 14/100.
    2. Смяната на итериора става през 98 и по-точно след 3-4ти месец на 98.
    3. Мисля, че и 16 пиновата буксата за диагностика е също на моделите след 98ма, т.е от втора фаза нагоре (тук не съм сигурен, има хора които със сигурност могат да кажат с по-голяма точност)
    4. Поне в 2.0 TS няма уред да налягане на маслото. На централната конзола има бензиномер, часовник и температурата на двигателя.
    5. Всички GTV-та и Spider-и на които съм се качвал светят зелено.
    Надявам се да съм ти бил полезен.

Comment

Първоначално публикувано от SGB Покажи съобщение
      Минавам направо на отговорите:
      1. При нормално каране колата харчи около 12-13 градско на извънградско при каране с около 90-110 разхода е ~7-7.5. При доста яко каране на извънградско рекорда ми е към 14/100.
      2. Смяната на итериора става през 98 и по-точно след 3-4ти месец на 98.
      3. Мисля, че и 16 пиновата буксата за диагностика е също на моделите след 98ма, т.е от втора фаза нагоре (тук не съм сигурен, има хора които със сигурност могат да кажат с по-голяма точност)
      4. Поне в 2.0 TS няма уред да налягане на маслото. На централната конзола има бензиномер, часовник и температурата на двигателя.
      5. Всички GTV-та и Spider-и на които съм се качвал светят зелено.
      Надявам се да съм ти бил полезен.
      Благодаря ти за отговорите ,следя темата и не съм я затворил дори :)

sigpic
      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Я едно питане и от мен

205 55 16 гуми влизат ли на гтв или са високи?
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
          Я едно питане и от мен

Аз вече година и половина съм с 215/55/16 и няма никакъв проблем.

Comment

При мен 205/55/16 подпират леко отзад като мина засилен през по голяма неравност.
            Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
            Fiat Bravo II 1.4 90hp
            sigpic
            Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

И при мен с 205/55/16 леко опира по големите неравности като сме 4 човека.
              Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

През 1998 и 2003 има facelift http://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_GTV_&_Spider
                156 SW '02

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
                  И при мен с 205/55/16 леко опира по големите неравности като сме 4 човека.
                  хехе как се събирате четирима вътре Един път само съм пробвал и не беше много приятно с дръпна седалка доста напред
                  Fiat Bravo II 1.4 90hp
                  sigpic
                  Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Явно все пак двамата човека в плюс оказват голямо значение, защото при мен дори и с пълен багажник не е имало проблем.
                    Last edited by SGB; d.m.y г., 09:00.

Comment

and a change of the colour of the interior instrumentation lighting from green to red.
                      след фейслифта през 2003(3та фаза)

Comment

аз съм с 225/40/18 и опира само при висока скорост на неравност. Ако 205/55 ви опира прогледате си задното окачване. Моите уреди светят червено, но 99% съм сигурен, че са преправяни - не е кой знае колко сложно. Уред за налягане на маслото и температура няма фабрично ( подозирам, че визираш турбо мотора).
                        2.0 ТС градско под 14 много трудно ще я свалиш от там нататък както се казва sky is the limit. Това е за София. Извънградско при нормално каране 9-10/100.
                        няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
                          хехе как се събирате четирима вътре Един път само съм пробвал и не беше много приятно с дръпна седалка доста напред
                          Зависи от зора

Единия на задната седалка си беше по-едричък, и багажника - пълен.
                          Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                            Я едно питане и от мен

Не би трябвало да са високи, аз карам с 225/45/17 и никога не е опирала, даже ми се струва, че и 235/45 ще погълне без проблем. На калкулатора за гуми излиза +2мм http://www.diana-ltd.com/ . Според мен е важен офсета на джантите, моя е 25 .
                            Last edited by Доко; d.m.y г., 13:25.

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                              2.0 ТС градско под 14 много трудно ще я свалиш от там нататък както се казва sky is the limit. Това е за София. Извънградско при нормално каране 9-10/100.
                              12.5л./100км., преди remap-а, а сега като си гледам стрелката на бензиномера, може и под 12 да падне. А след "чипосването" не е да карам като бабичка.
                              Колкото до гумите, аз също имах 205/55/16 и не съм имал проблеми. Но все пак, гледайте да си карате колите с това, което пише в книжката.
                              Alfa Romeo 166 3.0 V6
                              Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Working...
                              X